REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaný máslový řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí plec pomletá s rohlíky máčenými v mléce, dochucená a opečená v rozpáleném sádle ve tvaru řízků.


Ingredience:
500 gtelecí plece
4-5 ksrohlíků
1 ksvejce
mletý muškátový květ
citronová kůra
mletý pepř
sůl
hladká mouka
vlažná voda
máslo
sádlo

Postup:

1. Telecí plec opláchneme a na masovém strojku pomeleme s rohlíky namočenými v mléce
2. Namletou směs osolíme, opepříme, dochutíme mletým květem, nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme jedno vejce a promícháme
3. Připravenou hmotu tvarujeme na obdélníkové řízky, vysoké asi 1 cm, které na spodní straně obalíme v prosáté hladké mouce
4. V pekáči rozpustíme sádlo a řízky klademe pomoučenou stranou do horkého tuku, po opečení je obrátíme a opečeme z druhé strany
5. Měkké, opečené řízky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou nebo vývarem, 20 minut povaříme, dle chuti přisolíme a přecedíme přes cedník
6. Do hotové šťávy přidáme lžíci másla.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Různě upravené brambory a zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy