REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízky v čokoládové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené telecí řízky servírované s omáčkou z čokolády, zeleniny, oříšků a dalších ingrediencí.


Ingredience:
8 kstelecích řízků
3 lžíceolivového oleje
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
3 lžíceolivového oleje
2 lžícenasekaných piniových oříšků
1 lžícehladké mouky
1 lžíčkacukru
200 mlvody
80 mlbalsamikového octa
100 ghořké čokolády
1 ksgranátového jablka
1 ksřapíku celeru
1 ksmrkve
1 kscibule

Postup:

1. Na mísu položíme síto, granátové jablko rozpůlíme a vymačkáme nad sítem tak, aby šťáva překapala do mísy a semena s bílými vnitřními přepážkami zůstaly na sítu, přepážky poté odstraníme
2. Oloupanou mrkev i řapík celeru omyjeme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na kostky
3. Očištěné řízky zlehka naklepeme, v pánvi na na rozehřátém olivovém oleji z každé strany 3 minuty opečeme, pak je vyjmeme a osolíme i opepříme
4. Nakrájenou zeleninu opečeme na rozehřátém oleji, poprášíme hladkou moukou a krátce osmahneme, přidáme vodu smíchanou s balsamikovým octem, cukrem, nasekanými piniovými oříšky, nastrouhanou hořkou čokoládou a šťávou z granátového jablka, necháme přejít varem a 10 minut povaříme
5. Řízky vložíme do omáčky, 4 minuty prohřejeme a před podáváním posypeme semínky z granátového jablka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy