REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízky v čokoládové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené telecí řízky servírované s omáčkou z čokolády, zeleniny, oříšků a dalších ingrediencí.


Ingredience:
8 kstelecích řízků
3 lžíceolivového oleje
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
3 lžíceolivového oleje
2 lžícenasekaných piniových oříšků
1 lžícehladké mouky
1 lžíčkacukru
200 mlvody
80 mlbalsamikového octa
100 ghořké čokolády
1 ksgranátového jablka
1 ksřapíku celeru
1 ksmrkve
1 kscibule

Postup:

1. Na mísu položíme síto, granátové jablko rozpůlíme a vymačkáme nad sítem tak, aby šťáva překapala do mísy a semena s bílými vnitřními přepážkami zůstaly na sítu, přepážky poté odstraníme
2. Oloupanou mrkev i řapík celeru omyjeme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na kostky
3. Očištěné řízky zlehka naklepeme, v pánvi na na rozehřátém olivovém oleji z každé strany 3 minuty opečeme, pak je vyjmeme a osolíme i opepříme
4. Nakrájenou zeleninu opečeme na rozehřátém oleji, poprášíme hladkou moukou a krátce osmahneme, přidáme vodu smíchanou s balsamikovým octem, cukrem, nasekanými piniovými oříšky, nastrouhanou hořkou čokoládou a šťávou z granátového jablka, necháme přejít varem a 10 minut povaříme
5. Řízky vložíme do omáčky, 4 minuty prohřejeme a před podáváním posypeme semínky z granátového jablka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

5 tipů, díky kterým o Velikonocích nepřiberete ani deko navíc

Sotva skončily Vánoce a přehoupli jsme se do nového roku a už zase jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy