Opečené telecí řízky servírované s omáčkou z čokolády, zeleniny, oříšků a dalších ingrediencí.
Ingredience:
8 ks | telecích řízků |
3 lžíce | olivového oleje |
mletý pepř | |
sůl | |
Na omáčku: | |
3 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | nasekaných piniových oříšků |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíčka | cukru |
200 ml | vody |
80 ml | balsamikového octa |
100 g | hořké čokolády |
1 ks | granátového jablka |
1 ks | řapíku celeru |
1 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
Postup:
1. Na mísu položíme síto, granátové jablko rozpůlíme a vymačkáme nad sítem tak, aby šťáva překapala do mísy a semena s bílými vnitřními přepážkami zůstaly na sítu, přepážky poté odstraníme
2. Oloupanou mrkev i řapík celeru omyjeme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na kostky
3. Očištěné řízky zlehka naklepeme, v pánvi na na rozehřátém olivovém oleji z každé strany 3 minuty opečeme, pak je vyjmeme a osolíme i opepříme
4. Nakrájenou zeleninu opečeme na rozehřátém oleji, poprášíme hladkou moukou a krátce osmahneme, přidáme vodu smíchanou s balsamikovým octem, cukrem, nasekanými piniovými oříšky, nastrouhanou hořkou čokoládou a šťávou z granátového jablka, necháme přejít varem a 10 minut povaříme
5. Řízky vložíme do omáčky, 4 minuty prohřejeme a před podáváním posypeme semínky z granátového jablka.