REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní telecí medailonky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z omyté telecí kýty nebo telecí panenské nakrájené plátky masa, opečené na oleji a servírované podlité omáčkou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci
5 ksplátků telecí kýty nebo telecí panenské
1 lžičkamásla
hladká mouka
vlažná voda nebo vývar
olej nebo sádlo
sůl

Postup:

1. Z omyté telecí kýty nebo telecí panenské ukrojíme 5 stejných plátků, nařízneme okraje, mírně naklepeme paličkou, osolíme
2. Medailonky opečeme po obou stranách na pánvičce v rozpáleném oleji nebo sádle
3. Opečené maso vyjmeme a uchováme v teple
4. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zředíme vlažnou vodou nebo vývarem a asi 15-20 minut povaříme
5. Hotovou šťávu přecedíme přes cedník, zjemníme lžící másla a dle chuti přisolíme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže, vařené brambory a zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy