REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Máslový telecí řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placičky z mletého telecího masa, vejce, koření a mléka, obalené v mouce a usmažené na tuku dorůžova.


Ingredience:
300 gtelecího masa
2 lžícehladké mouky
2 lžícemléka
1 ksvejce
1 šálekvývaru
muškátový oříšek
špetka soli
kousek másla
tuk na smažení
hladká mouka na zaprášení a obalení

Postup:

1. Očištěné maso umeleme na jemno, přidáme vejce, špetku soli, strouhaný muškátový oříšek, hladkou mouku a podle potřeby mléko
2. Vše dobře promícháme a vytvoříme placičky, které obalíme v hladké mouce a pak osmažíme na středním plameni na rozehřátém tuku dorůžova
3. Hotové maso z pánve vyndáme, obsah zaprášíme hladkou moukou, promícháme, zalijeme šálkem chladného vývaru, chvíli povaříme, přidáme kousek másla, maso vrátíme zpět a už jen vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy