Opečené kotlety přelité petrželkovým olejem, servírované s podušenou mrkví, přelité omáčkou.
Ingredience:
4 ks | telecích kotlet |
1 lžíce | slunečnicového oleje |
mletý pepř | |
sůl | |
Na omáčku: | |
4 lžíce | octa balsamico |
200 ml | zeleninového vývaru |
Na přípravu mrkve: | |
1 lžíce | másla |
50 ml | zeleninového vývaru |
8 ks | mrkví |
1 ks | šalotky |
Na petrželkový olej: | |
4 lžíce | slunečnicového oleje |
2 ks | snítky petrželky |
Postup:
1. Petrželku opereme, osušíme a otrhané lístky rozmixujeme se slunečnicovým olejem, pak necháme vylouhovat
2. Očištěné kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, poté teplotu snížíme a opékáme z každé strany ještě 8 minut doměkka, maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout
3. Výpek z masa svaříme s octem balsamico, přilijeme zeleninový vývar a omáčku povaříme
4. Oloupanou na drobno nasekanou cibuli zesklovatíme na rozehřátém másle, přidáme očištěnou oloupanou na kostky nakrájenou mrkev, přilijeme zeleninový vývar a pod pokličkou dusíme asi 5 minut
5. Petrželkový olej procedíme, lehce jím přelijeme kotlety rozdělené na talíři s mrkví, přilijeme omáčku a podáváme s vařenými bramborami.