REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlety s petrželkovým olejem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kotlety přelité petrželkovým olejem, servírované s podušenou mrkví, přelité omáčkou.


Ingredience:
4 kstelecích kotlet
1 lžíceslunečnicového oleje
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
4 lžíceocta balsamico
200 mlzeleninového vývaru
Na přípravu mrkve:
1 lžícemásla
50 mlzeleninového vývaru
8 ksmrkví
1 ksšalotky
Na petrželkový olej:
4 lžíceslunečnicového oleje
2 kssnítky petrželky

Postup:

1. Petrželku opereme, osušíme a otrhané lístky rozmixujeme se slunečnicovým olejem, pak necháme vylouhovat
2. Očištěné kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, poté teplotu snížíme a opékáme z každé strany ještě 8 minut doměkka, maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout
3. Výpek z masa svaříme s octem balsamico, přilijeme zeleninový vývar a omáčku povaříme
4. Oloupanou na drobno nasekanou cibuli zesklovatíme na rozehřátém másle, přidáme očištěnou oloupanou na kostky nakrájenou mrkev, přilijeme zeleninový vývar a pod pokličkou dusíme asi 5 minut
5. Petrželkový olej procedíme, lehce jím přelijeme kotlety rozdělené na talíři s mrkví, přilijeme omáčku a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy