Opečené telecí kotlety servírované s broskvemi smíchanými s limetkovou šťávou, cibulí, solí, pepřem a koriandrem.
Ingredience:
4 ks | telecích kotlet |
2 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
sůl | |
listy římského salátu | |
Na broskvovou směs: | |
1 lžíce | pokrájeného koriandru |
1 lžíce | limetkové šťávy |
4 ks | půlek kompotovaných broskví |
1 ks | červené cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Okapané broskve nakrájené na kostky a oloupanou cibuli nasekanou na drobno smícháme s limetkovou šťávou, koriandrem pokrájeným na jemno, solí a pepřem
2. Maso očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách zprudka opečeme, poté teplotu snížíme a opékáme z každé strany ještě dalších 8 minut doměkka
3. Kotlety rozdělíme na talíře s broskvovou směsí, ozdobíme omytými okapanými listy salátu a okamžitě podáváme.