Na plátky nakrájená telecí kýta, orestovaná, při servírování podlitá ovocnou šťávou.
Ingredience:
800 g | telecí kýty |
100 ml | pomerančového džusu |
1 lžička | solamylu (maizeny) |
3 lžíce | oleje |
3 lžíce | másla |
2 ks | velkých pomerančů |
2 ks | červených cibulí |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Pomeranče důkladně omyjeme a na jemno z nich nastrouháme 1 polévkovou lžíci kůry, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Telecí kýtu nakrájíme na 8 plátků, po obvodu je několikrát nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji řízečky zvolna po obou stranách opečeme, vyjmeme je a uchováme v teple
3. Ve výpeku rozpustíme máslo, přidáme oloupané, na měsíčky nakrájené cibule, nastrouhanou pomerančovou kůru a orestujeme, pak podlijeme pomerančovou šťávou a vodou (asi 50 ml), vložíme nakrájené pomeranče a krátce podusíme
4. Nakonec šťávu zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody, dochutíme solí a pepřem
5. Maso servírujeme podlité šťávou a s dušenou rýží.