REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní telecí řízečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájená telecí kýta, orestovaná, při servírování podlitá ovocnou šťávou.


Ingredience:
800 gtelecí kýty
100 mlpomerančového džusu
1 lžičkasolamylu (maizeny)
3 lžíceoleje
3 lžícemásla
2 ksvelkých pomerančů
2 ksčervených cibulí
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Pomeranče důkladně omyjeme a na jemno z nich nastrouháme 1 polévkovou lžíci kůry, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Telecí kýtu nakrájíme na 8 plátků, po obvodu je několikrát nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji řízečky zvolna po obou stranách opečeme, vyjmeme je a uchováme v teple
3. Ve výpeku rozpustíme máslo, přidáme oloupané, na měsíčky nakrájené cibule, nastrouhanou pomerančovou kůru a orestujeme, pak podlijeme pomerančovou šťávou a vodou (asi 50 ml), vložíme nakrájené pomeranče a krátce podusíme
4. Nakonec šťávu zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody, dochutíme solí a pepřem
5. Maso servírujeme podlité šťávou a s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy