REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní telecí řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájená, pak orestovaná telecí kýta, servírovaná podlitá šťávou z výpeku.


Ingredience:
1 kgtelecí kýty
1 lžičkamásla
sůl
hladká mouka
voda nebo vývar
olej

Postup:

1. Telecí kýtu opláchneme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, jemně naklepeme paličkou a osolíme
2. Na pánvičce zahřejeme olej a v horkém tuku řízky orestujeme po obou stranách
3. Opečené řízky vyjmeme a uchováme v teple
4. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vodou nebo vývarem a asi 10 minut povaříme, přecedíme, zjemníme lžičkou másla a dle chuti přisolíme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže, vařené brambory a zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy