REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajské telecí nudličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené nudličky masa máčené v omáčce z bílého jogurtu, kečupu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gtelecí kýty
200 gbílého jogurtu
200 mlvody
2 lžícekečupu
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
1 lžičkamleté papriky
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Telecí kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme, přendáme na nahřátý talíř a uchováme v teple
2. Oloupanou cibuli nakrájenou na tenké plátky orestujeme ve výpeku, za stálého míchání ji zasypeme mletou paprikou i hladkou moukou, přidáme kečup, ochutíme solí a mletým pepřem
3. Přilijeme vodu a na mírném ohni zhruba 10 minut povaříme, pak omáčku propasírujeme přes sítko do kastrolu, vmícháme bílý jogurt, vložíme nudličky masa a vše už jen krátce prohřejeme
4. Podáváme s vařenou rýží.

Doporučení:

Pokrm můžeme na talíři posypat strouhaným tvrdým sýrem, třeba goudou nebo eidamem a servírovat s těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy