Opečené nudličky masa máčené v omáčce z bílého jogurtu, kečupu a dalších ingrediencí.
Ingredience:
600 g | telecí kýty |
200 g | bílého jogurtu |
200 ml | vody |
2 lžíce | kečupu |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | mleté papriky |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Telecí kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme, přendáme na nahřátý talíř a uchováme v teple
2. Oloupanou cibuli nakrájenou na tenké plátky orestujeme ve výpeku, za stálého míchání ji zasypeme mletou paprikou i hladkou moukou, přidáme kečup, ochutíme solí a mletým pepřem
3. Přilijeme vodu a na mírném ohni zhruba 10 minut povaříme, pak omáčku propasírujeme přes sítko do kastrolu, vmícháme bílý jogurt, vložíme nudličky masa a vše už jen krátce prohřejeme
4. Podáváme s vařenou rýží.
Pokrm můžeme na talíři posypat strouhaným tvrdým sýrem, třeba goudou nebo eidamem a servírovat s těstovinami.