REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí medailónky se sýrem a šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší plátky okrouhlého tvaru z telecí panenské nebo z kuchyňsky opracované kýty, zapečené se sýrem a šunkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gtelecí panenské nebo opracované kýty
120 gžloutků
60 gtvrdého sýra
60 gžampionů
60 gšunky
60 gmásla
60 goleje
12 gsoli

Postup:

1. Z telecí panenské nebo z kuchyňsky opracované kýty ukrojíme přes vlákno 2 nebo 3 stejné plátky (jedna porce), okrajové blanky nařízneme, maso mírně naklepeme a vytvarujeme
2. Připravené medailónky osolíme, zprudka opečeme na rozpáleném oleji, hotové vyjmeme
3. Do výpeku přidáme máslo, očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampióny, které chvíli podusíme
4. K podušeným houbám přidáme na drobné plátečky nebo nudličky nakrájenou šunku, směs podle potřeby přisolíme a mimo tepelný zdroj ji promícháme, aby částečně prochladla
5. V této fázi do směsi zamícháme syrové žloutky
6. Na opečené medailónky položíme plátečky sýra, na sýr navršíme připravenou směs, medailónky krátce zapečeme a pak ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy