Rychlá minutka z plátků telecí kýty a telecích jater, ty zprudka orestované na pánvi na oleji, servírované spolu s plátky anglické slaniny, celými žampiony a kroužky cibule orestovanými ve výpeku po mase.
Ingredience:
600 g | telecí kýty |
300 g | telecích jater |
100 g | žampionů |
50 g | anglické slaniny |
drcený pepř | |
mořská sůl | |
olej |
Postup:
1. Telecí kýtu nakrájíme na malé medailonky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme
2. Játra odblaníme, nakrájíme na tenké plátky
3. V rozpáleném oleji, opečeme medailonky z každé strany 5 minut a dáme stranou
4. Játra opečeme z každé strany 3 minuty, odložíme také stranou
5. Do šťávy po smažení masa vložíme plátky anglické slaniny, celé žampiony, kroužky cibule, krátce orestujeme
6. Na talíře rozložíme 2 plátky medailonků, plátek jater, přidáme orestované žampiony s cibulí, plátek slaniny, posypeme mořskou solí, drceným pepřem.
Podáváme například se šťouchanými brambory a dušenou kukuřicí s červenou paprikou a petrželkou.