REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Geschnetzeltes

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá švýcarská specialita z telecího masa. Jedná se o okořeněné a v mouce obalené nudličky telecího masa zprudka opečené v hrnci na másle, pak podušené zalité bílým vínem a smetanou, servírované nejlépe s rösti.


Ingredience:
500 gtelecího masa
200 glišek (žampionů)
2 kscibule
2 dlbílého vína
2 dlsmetany
hladká mouka
citronová šťáva
tymián
pepř
nasekaná petrželka

Postup:

1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pak obalíme v hladké mouce
2. Na rozpáleném másle v hrnci nudličky opečeme zprudka, ze všech stran, maso vyjmeme a dáme stranou na teplé místo
3. Do šťávy a másla přidáme nakrájenou cibuli, lišky (žampiony) a lehce podusíme
4. Přilijeme bílé víno, smetanu rozmícháme s moukou, ochutíme tymiánem, vložíme zpět opečené nudličky telecího masa
5. Krátce podusíme, aby se nudličky masa prohřály
6. Na závěr dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí
7. Na talíři jednotlivé porce posypeme nasekanou petrželkou a podáváme nejlépe s rösti.

Doporučení:

Do pravého švýcarského geschnetzeltes patří lišky, ale lze nahradit i žampiony.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy