Rychlá minutka z plátků telecí svíčkové zprudka opečené na másle, medailonky servírované se směsí hub a zeleniny připravené ve výpeku z restovaného masa.
Ingredience:
600 g | telecí svíčkové |
150 g | mladých hříbků |
150 g | jarní cibulky |
4 lžíce | bílého vína |
chilli omáčka | |
máslo (přepuštěné) | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Svíčkovou odblaníme, nakrájíme medailonky, jemně hranou ruky naklepeme, osolíme, opepříme
2. Maso opékáme zprudka, z každé strany 3 minuty, pěkně dozlatova
3. Opečené medailonky odložíme na teplé místo
4. Do šťávy po opečení vložíme nakrájené hříbky na plátky, jarní cibulky, zastříkneme vínem, osolíme, opepříme, restujeme až hříbky a cibulky změknou
5. Medailonky rozložíme na talíře, přidáme orestované hříbky, směs i medailonky, lehce pokapeme chilli omáčkou.
Jako příloha jsou vhodné opečené bylinkové brambory.