Orestované řízky z telecího masa zalité šťávou připravenou z výpeku.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
8 ks | malých telecíh řízků (mají být kulatého tvaru) |
2 lžíce | citrónové šťávy |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | jemně nasekané petrželky |
60 g | másla |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Telecí řízky po obvodu nařízneme mělkými zářezy, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou 2. Postupně je orestujeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle
3. Řízky vyndáme, do tuku vmícháme citronovou šťávu, petrželku, dáme zpět řízky a chvíli je prohřejeme
4. Hotové řízky ihned podáváme přelité šťávou z výpeku.
Příloha: Opečené brambory a hlávkový salát.