REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí medailónky s citrónovou šťávou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované řízky z telecího masa zalité šťávou připravenou z výpeku.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
8 ksmalých telecíh řízků (mají být kulatého tvaru)
2 lžícecitrónové šťávy
2 lžíceoleje
1 lžícejemně nasekané petrželky
60 gmásla
hladká mouka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Telecí řízky po obvodu nařízneme mělkými zářezy, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou 2. Postupně je orestujeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle
3. Řízky vyndáme, do tuku vmícháme citronovou šťávu, petrželku, dáme zpět řízky a chvíli je prohřejeme
4. Hotové řízky ihned podáváme přelité šťávou z výpeku.

Doporučení:

Příloha: Opečené brambory a hlávkový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy