REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

telecí maso


Smažený telecí řízek

V trojobalu obalené plátky telecí kýty, osmažené v oleji.

Smažený telecí řízek OSSEGG PRAHA, tzv. Vídeňák

Vyzkoušejte skvělý smažený telecí řízek OSSEGG PRAHA, tzv. Vídeňák, od šéfkuchaře Lukáše Holého z pivovarské restaurace OSSEGG.

Smažený telecí řízek v sýrovém těstíčku

Naklepané telecí řízky osolené a opepřené, pak ponořené v těstíčku z mléka, vajec, hladké mouky a nastrouhaného tvrdého sýra, poté smažené ve vyšší vrstvě oleje, z obou stran hezky dorůžova.

Telecí dušené s hráškem

Kostky telecího plece podušené na cibulovém základě, servírované s omáčkou s vložkou hrášku.

Telecí filé s hlívou ústřičnou

Telecí filé zapečené v troubě s houbovým ragú.

Telecí guláš

Guláš z telecí plece.

Telecí guláš s rajčaty

Telecí plec nakrájená na kostky a podušená na cibulovém základě doměkka s nakrájenými marinovanými rajčaty.

Telecí guláš s rajčaty II.

Telecí kýta nakrájená na kostky a podušená doměkka spolu s rajčaty, ančovičkami a dalšími ingrediencemi.

Telecí houbové steaky

Opečené plátky kýty podávané s omáčkou z hub, vína a dalších ingrediencí.

Telecí hrudí na hříbkách

V celku povařené telecí hrudí, pak nakrájené na plátky, dovařené doměkka spolu s kořením a cibulí, ke konci i s houbami. Servírované z omáčkou připravenou z vývaru po mase.

Telecí hrudí plněné houbovou nádivkou

Telecí maso plněné houbovou nádivkou, upečené spolu s mrkví, řapíkatým celerem a cibulkou doměkka.

Telecí hrudí v zelenině

Telecí hrudí nakrájené na porce, podušené doměkka na cibulce společně s nakrájenou mrkví na kostičky a pórkem na kolečka, servírované například s vařenými brambory hojně posypané nasekanou petrželkou.

Telecí hřbet s balzamikovým octem

Na tento steak je nejlepší holandské telecí (tzv. rossato) pocházející z mladých telat.

Telecí karbanátky

Mleté telecí plecko smíchané z dalšími ingrediencemi a usmažené dozlatova ve tvaru karbanátků.

Telecí karbanátky s hříbky

Mleté telecí plecko promíchané s podušenými hříbky a dalšími ingrediencemi, usmažené dozlatova ve tvaru menších karbanátků.

Telecí kostky na hříbkách

Kostky masa z telecí kýty podušené na cibuli ve vývaru, ke konci doplněné orestovanými plátky hub. Pokrm dochucený smetanou, zahuštěný moukou.

Telecí kotlety na paprice

Opečené kotlety upečené na cibulovém základě spolu s česnekem a mletou paprikou, podlité vývarem, ochucené zakysanou smetanou.

Telecí kotlety na šalvěji

Naklepané telecí kotlety opečené na másle, okořeněné mletou šalvějí, servírované se šťávou ochucenou bílým vínem.

Telecí kotlety na víně s parmezánem

Naklepané kotlety opečené na másle, poté zalité bílým vínem, posypané strouhaným parmezánem promíchaným se strouhankou a dušené doměkka.

Telecí kotlety podle babičky

Orestované kotlety zapečené v troubě s cibulí, slaninou a sýrem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy