REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

telecí maso


Telecí kotlety podle Nelsona

Opečené kotlety potřené žampionovou směsí a posypané strouhaným sýrem, v troubě zapečené.

Telecí kotlety s parmazánem

Orestované kotlety zapečené v troubě se sýrem.

Telecí krk pečený na šalvěji a česneku

Telecí patří neodmyslitelně na jarní stůl, skvěle se pak hodí právě na velikonoční menu. Zkuste tento recept na pečené telecí navoněné bylinkami a česnekem. Rozpis je cca na 6 porcí.

Telecí maso na kmíně

Na cibulovém základě podušené kostky telecího masa, dochucené kmínem a solí.

Telecí maso na paprice

Na cibulovém základě podušené kostky telecího plece.

Telecí maso na žampionech

Na kostky nakrájená telecí plec, podušená na cibulovém základě. Omáčka je doplněná o orestované plátky žampionů.

Telecí medailónky na víně

Plátky telecí kýty orestované, pak dušené se šunkou a cibulkami.

Telecí medailonky pod cibulí

Plátky telecí svíčkové nejprve orestované na troše oleje, pak upečené v troubě doměkka hojně pokladené cibulí.

Telecí medailonky s brusinkami

Telecí medailonky plněné kouskem sýra, pokladené plátkem sýra a lístky šalvěje, v troubě zapečené, servírované s brusinkovou omáčkou.

Telecí medailónky s citrónovou šťávou

Orestované řízky z telecího masa zalité šťávou připravenou z výpeku.

Telecí medailonky s houbovou omáčkou

Telecí plátky ze svíčkové zprudka opečené na oleji na pánvičce, servírované přelité omáčkou připravenou z výpeku, žampiónů a dalších ingrediencí.

Telecí medailonky s hříbkovou směsí

Rychlá minutka z plátků telecí svíčkové zprudka opečené na másle, medailonky servírované se směsí hub a zeleniny připravené ve výpeku z restovaného masa.

Telecí medailonky s telecími játry

Rychlá minutka z plátků telecí kýty a telecích jater, ty zprudka orestované na pánvi na oleji, servírované spolu s plátky anglické slaniny, celými žampiony a kroužky cibule orestovanými ve výpeku po mase.

Telecí medailónky se sýrem a šunkou

Menší plátky okrouhlého tvaru z telecí panenské nebo z kuchyňsky opracované kýty, zapečené se sýrem a šunkou.

Telecí na zelenině, červeném víně a žampionech

Tento recept pro Globus připravila Alena Chramostová, blogerka Dobrot do bříška. Vyzkoušejte její dušené telecí maso z papiňáku.

Telecí nudličky po neapolsku

Skvělý recept na úpravu telecího masa z italské kuchyně. Vyzkoušeno, moc dobré! Přitom příprava je poměrně jednoduchá a směs je připravená za chvíli.

Telecí nudličky s ananasem

Telecí maso nakrájené na nudličky, opečené s nakrájenou paprikou, ananasem, cibulí, cuketou, čínským zelím a sójovými klíčky, osolené, opepřené, dochucené sójovou omáčkou a sherry.

Telecí pečeně se špenátovou náplní

Telecí roláda plněná špenátovou směsí, pečená spolu se zeleninou doměkka.

Telecí pečeně na karamelové šalotce

Telecí pečeně prošpikovaná tenkými špalíčky mrkve, pečená v troubě spolu s mrkví, cibulí, šalotkou, vínem i dalšími ingrediencemi.

Telecí pečeně po zahradnicku

Osolená telecí pečeně nejdříve orestovaná na másle, poté upečená v troubě do měkka spolu s nastrouhaným kedlubnem, mrkví a petrželí, šťáva z pečení zahuštěná hladkou moukou a dochucená nasekanou petrželkou a solí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy