REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížský telecí řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutka z telecího masa. V těstíčku obalené plátky telecí kýty.


Ingredience:
1 kgtelecí kýty
3 ksvajíček
10 lžichladké mouky
1 lžícesterilovaného hrášku
1 dclmléka
sůl
tuk

Postup:

1. Telecí kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky, nařízneme okrajové blány, mírně naklepeme paličkou a osolíme
2. V misce rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme sterilovaný hrášek, hladkou mouku a vše rozmícháme
3. V těstíčku řízky obalíme a osmažíme je v mírně rozpáleném tuku po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Bramborový nebo francouzský salát, bramborová kaše, vařené brambory a zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy