Telecí steaky plněné sýrem a šunkou, obalené v trojobalu.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
4 ks | telecí řízky (po 180 g) |
4 ks | plátků ementálu |
4 ks | plátků dušené šunky |
2 ks | vajec |
1 ks | citrónu |
100 g | strouhanky |
80 g | másla (nebo 4 lžíce oleje) |
3 lžíce | hladké mouky |
sůl |
Postup:
1. Řízky opláchneme, osušíme a do každého nařízneme kapsu
2. Zvenku i uvnitř řízky osolíme a opepříme
3. Každou kapsu naplníme 1 plátkem sýra, 1 plátkem šunky a sepneme párátkem
4. Naplněné řízky nejprve obalíme v hladké mouce, potom je protáhneme rozšlehanými vejci a nakonec obalíme ve strouhance
5. Obal lehce přitiskneme
6. V pánvi na rozehřátém oleji smažíme řízky při střední teplotě z každé strany asi 5-6 minut.
Příloha: Podáváme s dílky citrónu nebo s jemnou sezonní zeleninou.
Poznámka:– Na náplň můžeme použít zralou goudu, mozzarelu, bylinky, dušeného houby a další přísady podle vlastní fantazie.