Opečené telecí řízečky plněné směsí ze žampionů, šunky a sýra, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.
Ingredience:
600 g | telecí pečeně |
300 g | strouhanky |
180 g | hladké mouky |
100 g | žampionů |
75 g | másla |
70 g | sušené šunky |
3 ks | vajec |
200 ml | mléka |
4 lžíce | strouhaného parmazánu |
olivový olej | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné žampiony nakrájené na menší kousky orestujeme na 1 lžíci rozehřátého oleje
2. Rozehřáté máslo zasypeme 4 lžícemi hladké mouky a za stálého míchání ji osmahneme, pak přilijeme 30 ml mléka, důkladně rozmícháme a asi 10 minut povaříme
3. Pak přidáme strouhaný parmazán, na jemno nakrájenou šunku, orestované žampiony, vše dobře promícháme, osolíme, opepříme, odstavíme z tepla a necháme vychladnout
4. Telecí maso nakrájíme na plátky, zlehka po obou stranách naklepeme (blány po obvodu plátků neodstraňujeme), osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na rozehřátém oleji (plátky se zkroutí a vytvoří mističky)
5. Masové mističky naplníme připravenou směsí a pak je obalíme ve zbylé mouce, vejcích rozšlehaných se zbylým mlékem a strouhance
6. Smažíme na rozehřátém oleji dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami.