REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené telecí hrudí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené telecí hrudí, rozporcované na porce a osmažené v trojobalu.


Ingredience:
1 kgtelecího hrudí
sůl
sádlo
hladká mouka
vejce
mléko
strouhanka
vařící voda
tuk

Postup:

1. Telecí hrudí opláchneme a vložíme do hrnce s vařící vodou a asi 10 minut povaříme
2. Povařené hrudí vyjmeme, zbavíme žeberních kostí a stejnoměrně nakrájíme asi na 8 porcí
3. Nakrájené maso osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce, rozkvedlaných vejcích s mlékem a strouhance
4. Osmažíme dozlatova na rozpáleném tuku
5. Osmažené hrudí vložíme do hrnce se lžičkou sádla, mírně pokropíme vodou, přikryjeme poklicí a asi 15 minut necháme v dobře vyhřáté troubě změknout.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Bramborový salát, bramborová kaše, vařené brambory nebo francouzský salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy