REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené telecí řízky v ochucené strouhance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řízky obalené v mouce, vejcích a ochucené strouhance, smažené dozlatova.


Ingredience:
800 gtelecích řízků
olej na smažení
mletý pepř
sůl
Na obalení:
1 lžícenasekaných šalvějových lístků
100 gstrouhanky
35 ghladké mouky
2 ksvajec
Na ozdobu:
1 kscitronu
šalvějové lístky

Postup:

1. Rízky opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme
2. V míse smícháme strouhanku s nadrobno nasekanými šalvějovými lístky
3. Řízky obalíme v hladké mouce, pak v lehce našlehaných vejcích a nakonec v ochucené strouhance
4. Potom zvolna smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova
5. Servírujeme ozdobené šalvějí i kolečky citronu a s různě upravenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy