REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

telecí maso


Telecí plátky na zelenině

Na cibuli a oleji krátce orestované okořeněné, moukou poprášené, plátky telecí kýty, zalité vývarem, podušené doměkka spolu se zeleninou.

Telecí plec na estragonu

Telecí plec nakrájená na kostičky, podušená v bílém víně spolu s estragonem a dalšími ingrediencemi.

Telecí plec na víně

Podušené telecí maso v bílém víně spolu s rajčaty, mrkví, celerem a petrželí.

Telecí plec s hráškem

Telecí maso pečené v alobalu.

Telecí plec vařená s houbovou omáčkou

Uvařené maso z telecí plece zalité houbovou omáčkou.

Telecí ragú

Telecí plec pokrájená na kostičky, podušená se žampióny a anglickou slaninou.

Telecí ragú s hráškem a žampiony

Rozmarýnem a tymiánem kořeněné telecí kousky podlévané červeným vínem a vývarem. Pokrm doplňují žampiony a hrášek.

Telecí roláda s pomeranči

Telecí maso potřené směsí bylinek a česneku, stočené do rolády, opečené, zabalené do alobalu, upečené doměkka, podávané polité šťávou spolu s pomeranči a pečenými bramborami.

Telecí roládky plněné vepřovým masem

Telecí plátky pokladené mletým vepřovým masem, stočené do roládek, upečené doměkka s cibulí a dalšími ingrediencemi.

Telecí ruláda

Orestovaná zatočená kýta nebo plec, plněná vejci a okurkou.

Telecí řízek na žampionech

Plátky telecí kýty připravené minutkově, servírované se šťávou z výpeku s vložkou žampionů.

Telecí řízek se sýrem

Naklepané telecí řízky, potřené olejem a posypané nastrouhaným sýrem, namáčené v řidším těstíčku z vajec a hladké mouky, usmažené ve vyšší vrstvě oleje.

Telecí řízky na víně se žampióny

Orestované telecí steaky podušené v omáčce z výpeku.

Telecí řízky s dušenou zeleninou

Blanšírovaná zelenina podušená spolu se žampiony, servírovaná s opečenými plátky telecí kýty.

Telecí řízky s fíky

Opečené řízky plněné ricottovou náplní, obalené plátky bůčku a spolu s fíky upečené v troubě.

Telecí řízky s gorgonzolovou omáčkou

Malé steaky z telecího masa orestované a zalité omáčkou z výpeku, smíchanou s gorgonzolou, smetanou a brandy.

Telecí řízky se šunkou po římsku

Telecí plátky se šunkou a lístky šalvěje, orestované a pak podušené ve vlastní šťávě.

Telecí řízky v křenovém obalu se salátem

Maso potřené křenem, obalené ve vejcích a strouhance, usmažené dozlatova, podávané se zeleným salátem s bylinkovou zálivkou.

Telecí řízky zapečené se smetanou

Telecí maso potřené bazalkovým pestem, zapečené se zakysanou smetanou, strouhaným parmazánem a chlebovými krutonky.

Telecí steak na grilu

Libové a lehce stravitelné. Pro tyto přednosti je telecí maso vhodné například jako dětská nebo dietní strava. Zpestřit jídelníček si jím ale může bezpochyby kdokoliv. I když má jeho příprava svá specifika, rozhodně není důvod se ho obávat. Na grilu máte telecí steak navíc hotový během pár minut a sami se přesvědčíte, že zkrátka stojí za to.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy