vařené
Poděbradské ragú
Telecí maso nakrájené na kostky, uvařené ve vodě spolu s květákem, mrkví, celerem a kedlubnou, poté z másla a hladké mouky připravená světlá jíška, zalitá mlékem a odvarem z bobkového listu a nového koření, do omáčky z jíšky vložené vařené maso a nakrájená vařená zelenina, vše dochucené cukrem a citrónovou šťávou.
Telecí guláš
Guláš z telecí plece.
Telecí hrudí na hříbkách
V celku povařené telecí hrudí, pak nakrájené na plátky, dovařené doměkka spolu s kořením a cibulí, ke konci i s houbami. Servírované z omáčkou připravenou z vývaru po mase.
Telecí plec vařená s houbovou omáčkou
Uvařené maso z telecí plece zalité houbovou omáčkou.
Zadělávané telecí hrudí
Telecí hrudí vařené s bylinkami, cibulí a žampióny.
reklama