REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí plec vařená s houbovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené maso z telecí plece zalité houbovou omáčkou.


Ingredience:
Poměr pro 6 osob:
750 gmasa z telecí plece
150 gkořenové zeleniny
150 gčerstvých hub
40 gcibule
30 gmásla
1 ksmenší cibule
trochu zelené petržele
koriandr
sůl
vývar z telecího masa
Na jíšku:
60 ghladké mouky
60 gmásla

Postup:

1. Maso omyjeme a vcelku, nejlépe svinuté a motouzem spirálovitě ovázané, vložíme do osolené vařící vody
2. Asi 1/
2 hodiny je povaříme, pak přidáme očištěnou zeleninu a cibuli vcelku, dále koriandr a maso dovaříme do měkka (to trvá celkem 80 až 90 minut)
3. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a na másle s cibulkou je podusíme
4. U másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, podlijeme ji asi 3/
4 litru vývaru z telecího masa, 20 minut povaříme a do takto připravené omáčky vložíme podušené houby, znovu asi 10 minut povaříme, přisolíme a nakonec do omáčky přimícháme jemně rozsekanou zelenou petržel
5. Uvařené maso zbavíme motouzu, nakrájíme na porce, urovnáme je na nahřátou mísu, části houbové omáčky přelijeme a zbylou omáčku podáváme v omáčníku.

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory, dušená rýže, těstoviny a salát z čerstvé zeleniny. Také vařená nebo dušená zelenina je vhodným příkrmem.

Poznámka:

Obměny: – Houbovou omáčku můžeme zjemnit žloutkem, rozkvedlaným ve smetaně. – Místo houbové omáčky můžeme použít omáčky maďarské, zeleninové, smetanové, kaparové, rajské apod – Podáváme jako hlavní chod- Příprava jíšky viz: Jíška .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy