REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí hrudí na hříbkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku povařené telecí hrudí, pak nakrájené na plátky, dovařené doměkka spolu s kořením a cibulí, ke konci i s houbami. Servírované z omáčkou připravenou z vývaru po mase.


Ingredience:
600 gtelecího hrudí
30 gsušených hřibů
0,5 ltelecího vývaru
1 kscibule
hladká mouka
bobkový list
tymián
máslo
pepř
sůl

Postup:
  1. Telecí hrudí vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou, uvaříme do poloměkka
  2. Maso vyjmeme, necháme zchládnout, studené nakrájíme na 4 plátky
  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíškou, zalijeme částí prochladlého vývaru, rozmícháme, přidáme plátky masa, bobkový list, tymián, sůl, pepř a nakrájenou cibuli, přikryjeme pokličkou, vaříme, až plátky změknou
  4. Maso vyjmeme, omáčku procedíme, vložíme zpět maso, přidáme předem namočené houby, povaříme ještě 10 minut.
Doporučení:

Podáváme s rýží, nebo těstovinami.

Poznámka:

Pro začínající kuchtíky, recept na jišku zde: Jíška

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy