REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z telecí plece.


Ingredience:
500 gtelecí plece (klišky)
150 gcibule
50 gtuku
2 dlsmetany
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžícehladké mouky
mletá sladká paprika
vývar
sůl

Postup:

1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku, nádobu sundáme z plotýnky, vmícháme mletou papriku, zpěníme, hned zalijeme vývarem a přivedeme k varu
2. Do vařící směsi přidáme maso nakrájené na kostky, rajčatový protlak, osolíme a dusíme pod pokličkou do změknutí masa
3. Šťávu zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve smetaně a krátce povaříme
4. Omáčku podle potřeby přisolíme.

Doporučení:

– Příloha: Vařená rýže, noky nebo těstoviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy