REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

droby (vnitřnosti)


Anglická telecí játra

Plátky telecích jater opečených na oleji spolu se slaninou.

Anglická vepřová játra

Naklepaná vepřová játra obalená ve směsi mouky a pepře, zprudka opečené na rozpuštěném sádle, servírovaná přelitá vypečenou šťávou a s tatarkou.

Balkánská játra

Restovaná játra s cibulí, paprikou a rajčaty.

Býčí žlázy na víně

Býčí žlázy nakrájené na kostičky, podušené na cibulce, ochucené sladkou paprikou a kari, podlité bílým vínem.

Býčí žlázy smažené

Smažené řízky ze žláz býka.

Camfourkova oblíbená játra

Plátky telecích nebo vepřových jater, obalené v mouce a osmažené na oleji, servírované s cibulí smíchanou s petrželkou. Recept z Čertovy kuchařky autora Jaroslava Vašáka.

Dršťky na paprice

Doměkka uvařené dršťky spojené paprikovou omáčkou.

Dršťky po madridsku

Uvařené dršťky, promíchané s orestovanou směsí z uzeného, šunky, zelené papriky ….

Dršťky s vínem

Bulharský recept na přípravu telecích drštěk.

Dršťky se žampióny

Drštky pokrájené na proužky a spolu se žampióny a dalšími ingrediencemi podušené v troubě.

Drůbeží játra na cibulce a slanině

Játra kuřecí nebo například krůtí, zprudka orestovaná na cibulovo-slaninovém základě, chvíli podušená podlitá vývarem, dochucená solí, pepřem a kmínem.

Drůbkový guláš

Guláš z kuřecích drůbků, hub, jater, cibule, česneku a koření.

Drůbky na paprice

Variace na „Kuře na paprice“, tentokrát místo masa z kuřete použijeme kuřecí drůbky (srdce, žaludek, játra).

Dušená kuřecí játra

Rychlá minutka z kuřecích jater opečených a pak podušených na cibulovém základě.

Dušená kuřecí játra II.

Opečená kuřecí játra podušená s lečem, kečupem, česnekem a pivem.

Dušená vepřová játra na slanině

Játrové nudličky dušené s cibulí nakrájenou na kostičky a proužky slaniny. Nakonec zahuštěné sladkou smetanou.

Dušené hovězí srdce s hráškem a mrkví

Na sádle na cibulce podušené kousky hovězího srdce, podlité vodou, ochucené kostkou bujónu a dalšími ingrediencemi.

Dušené ledvinky

Vepřové ledvinky máčené, spařené, opečené na cibulce a slanině, nakonec zalité vodou a podušené doměkka.

Dušené telecí srdce

Orestované plátky srdce, podušené a podávané se zeleninou.

Dušené vepřové ledvinky

V mléce přes noc máčené ledvinky, podušené v tlakovém hrnci na slanině a cibulce.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy