droby (vnitřnosti)
Anglická telecí játra
Plátky telecích jater opečených na oleji spolu se slaninou.
Anglická vepřová játra
Naklepaná vepřová játra obalená ve směsi mouky a pepře, zprudka opečené na rozpuštěném sádle, servírovaná přelitá vypečenou šťávou a s tatarkou.
Balkánská játra
Restovaná játra s cibulí, paprikou a rajčaty.
Býčí žlázy na italský způsob
Býčí žlázy jsou oblíbené i ve světě, někdy se jim říká ,,bílé ledvinky”. Jejich úprava je rychlá, podobně jako u ledvinek a tvarem je také připomínají.
Býčí žlázy na jehle
Býčí žlázy patří mezi opravdovou lahůdku a zvláště grilované chuťově překvapí i náročné labužníky. Jejich příprava je přitom snadná a rychlá.
Býčí žlázy na paprice
Býčí žlázy se dají připravit na mnoho způsobů. V některých zemích se velmi cení a považují za lahůdku. Na Balkáně třeba věří že, zvyšují mužské libido- sexuální touhu.
Býčí žlázy na víně
Býčí žlázy nakrájené na kostičky, podušené na cibulce, ochucené sladkou paprikou a kari, podlité bílým vínem.
Býčí žlázy smažené
Smažené řízky ze žláz býka.
Camfourkova oblíbená játra
Plátky telecích nebo vepřových jater, obalené v mouce a osmažené na oleji, servírované s cibulí smíchanou s petrželkou. Recept z Čertovy kuchařky autora Jaroslava Vašáka.
Dršťky na paprice
Doměkka uvařené dršťky spojené paprikovou omáčkou.
Dršťky po madridsku
Uvařené dršťky, promíchané s orestovanou směsí z uzeného, šunky, zelené papriky ….
Dršťky s vínem
Bulharský recept na přípravu telecích drštěk.
Dršťky se žampióny
Drštky pokrájené na proužky a spolu se žampióny a dalšími ingrediencemi podušené v troubě.
Drůbeží játra na cibulce a slanině
Játra kuřecí nebo například krůtí, zprudka orestovaná na cibulovo-slaninovém základě, chvíli podušená podlitá vývarem, dochucená solí, pepřem a kmínem.
Drůbkový guláš
Guláš z kuřecích drůbků, hub, jater, cibule, česneku a koření.
Drůbky na paprice
Variace na „Kuře na paprice“, tentokrát místo masa z kuřete použijeme kuřecí drůbky (srdce, žaludek, játra).
Dušená husí játra na cibulce (po staročesku)
Půlky husích jater prošpikované klínky slaniny, podušené na sádle s cibulí podlité trochou vody, servírované přelité zahuštěnou šťávou z výpeku.
Dušená játra se žampiony
Pokrm z podušených kousků vepřových jater, hlaviček malých žampionů, pórku, vývaru z kostí, rajského protlaku, koření a solamylu.
Dušená kuřecí játra
Rychlá minutka z kuřecích jater opečených a pak podušených na cibulovém základě.
Dušená kuřecí játra II.
Opečená kuřecí játra podušená s lečem, kečupem, česnekem a pivem.
reklama