REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

droby (vnitřnosti)


Anglická telecí játra

Plátky telecích jater opečených na oleji spolu se slaninou.

Anglická vepřová játra

Naklepaná vepřová játra obalená ve směsi mouky a pepře, zprudka opečené na rozpuštěném sádle, servírovaná přelitá vypečenou šťávou a s tatarkou.

Balkánská játra

Restovaná játra s cibulí, paprikou a rajčaty.

Býčí žlázy na italský způsob

Býčí žlázy jsou oblíbené i ve světě, někdy se jim říká ,,bílé ledvinky”. Jejich úprava je rychlá, podobně jako u ledvinek a tvarem je také připomínají.

Býčí žlázy na jehle

Býčí žlázy patří mezi opravdovou lahůdku a zvláště grilované chuťově překvapí i náročné labužníky. Jejich příprava je přitom snadná a rychlá.

Býčí žlázy na paprice

Býčí žlázy se dají připravit na mnoho způsobů. V některých zemích se velmi cení a považují za lahůdku. Na Balkáně třeba věří že, zvyšují mužské libido- sexuální touhu.

Býčí žlázy na víně

Býčí žlázy nakrájené na kostičky, podušené na cibulce, ochucené sladkou paprikou a kari, podlité bílým vínem.

Býčí žlázy smažené

Smažené řízky ze žláz býka.

Camfourkova oblíbená játra

Plátky telecích nebo vepřových jater, obalené v mouce a osmažené na oleji, servírované s cibulí smíchanou s petrželkou. Recept z Čertovy kuchařky autora Jaroslava Vašáka.

Dršťky na paprice

Doměkka uvařené dršťky spojené paprikovou omáčkou.

Dršťky po madridsku

Uvařené dršťky, promíchané s orestovanou směsí z uzeného, šunky, zelené papriky ….

Dršťky s vínem

Bulharský recept na přípravu telecích drštěk.

Dršťky se žampióny

Drštky pokrájené na proužky a spolu se žampióny a dalšími ingrediencemi podušené v troubě.

Drůbeží játra na cibulce a slanině

Játra kuřecí nebo například krůtí, zprudka orestovaná na cibulovo-slaninovém základě, chvíli podušená podlitá vývarem, dochucená solí, pepřem a kmínem.

Drůbkový guláš

Guláš z kuřecích drůbků, hub, jater, cibule, česneku a koření.

Drůbky na paprice

Variace na „Kuře na paprice“, tentokrát místo masa z kuřete použijeme kuřecí drůbky (srdce, žaludek, játra).

Dušená husí játra na cibulce (po staročesku)

Půlky husích jater prošpikované klínky slaniny, podušené na sádle s cibulí podlité trochou vody, servírované přelité zahuštěnou šťávou z výpeku.

Dušená játra se žampiony

Pokrm z podušených kousků vepřových jater, hlaviček malých žampionů, pórku, vývaru z kostí, rajského protlaku, koření a solamylu.

Dušená kuřecí játra

Rychlá minutka z kuřecích jater opečených a pak podušených na cibulovém základě.

Dušená kuřecí játra II.

Opečená kuřecí játra podušená s lečem, kečupem, česnekem a pivem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy