Pokrm z podušených kousků vepřových jater, hlaviček malých žampionů, pórku, vývaru z kostí, rajského protlaku, koření a solamylu.
Ingredience:
500 g | vepřových jater |
200 g | malých žampionů |
100 g | pórku |
2 lžíce | rajského protlaku |
1 lžička | worchestru |
1 lžička | solamylu |
2 dl | vývaru z kostí |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Játra očistíme, zbavíme cév, nakrájíme na větší kousky.
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme kousky jater, zalijeme vývarem, dusíme 5 minut.
- Přidáme celé malé žampiony, nakrájený pórek, dusíme až houby a pórek změkne.
- Ochutíme protlakem, worchestrem, solí, pepřem, zahustíme 1 lžičkou solamylu, povaříme, až šťáva zhoustne.
Podáváme například s vařenou rýží.
Poznámka:Text i foto: D. M.