REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená kuřecí játra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka z kuřecích jater opečených a pak podušených na cibulovém základě.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
750 gkuřecích (slepičích, krůtích) jater
150 gcibule
100 gtuku
1,5 gmletého pepře
1,5 gmletého kmínu
trochu horké vody
sůl

Postup:

1. Očištěná drůbeží játra důkladně omyjeme, necháme okapat, pak je nakrájíme na větší kousky
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky
3. Na rozpáleném tuku plátky cibule orestujeme dorůžova, přidáme kousky jater, okořeníme pepřem, kmínem, krátce opečeme
4. Mírně podlité horkou vodou, zaklopené poklicí a krátce podusíme
5. Hotová udušená játra ihned servírujeme, osolíme je až těsně před podáváním.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory nebo podušenou rýži a jemné druhy zeleninových salátů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy