Opečená kuřecí játra podušená s lečem, kečupem, česnekem a pivem.
Ingredience:
600 g | drůbežích jater |
150 ml | piva |
2 lžíce | ostřejšího kečupu nebo rajčatového protlaku |
1 lžička | sójové omáčky |
1 lžíce | oleje (sádla) |
3 ks | stroužků česneku |
1 konzerva | leča |
mletá sladká a pálivá paprika | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná kuřecí nebo krůtí jádra dobře omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na větší kousky
2. Na rozehřátém oleji (sádle) osmahneme nakrájená játra, zaprášíme sladkou i pálivou paprikou, přidáme lečo pokrájené na menší kousky, ostřejší kečup nebo rajčatový protlak a oloupané utřené se solí stroužky česneku 3. Vše podlijeme pivem, sójovou omáčkou a dusíme do změknutí.
Podáváme s opečenými bramborami nebo rýží.