REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená vepřová játra na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Játrové nudličky dušené s cibulí nakrájenou na kostičky a proužky slaniny. Nakonec zahuštěné sladkou smetanou.


Ingredience:
500 gvepřových jater
200 gsmetany
100 gslaniny
0,7 lvývaru z kostí
2 lžícehladké mouky
1 kscibule
pepř
sůl

Postup:

1. Z vepřových jater stáhneme blánu, nakrájíme na nudličky
2. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli na kostičky a proužky slaniny
3. Přidáme nakrájená játra, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka
4. Smetanu rozmícháme s hladkou moukou, zahustíme smetanou, osolíme, opepříme a krátce povaříme.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo knedlíkem. Podobným způsobem můžeme připravit hovězí játra, kuřecí, krůtí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy