REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené

Býčí žlázy na italský způsob

Býčí žlázy jsou oblíbené i ve světě, někdy se jim říká ,,bílé ledvinky”. Jejich úprava je rychlá, podobně jako u ledvinek a tvarem je také připomínají.

Býčí žlázy na paprice

Býčí žlázy se dají připravit na mnoho způsobů. V některých zemích se velmi cení a považují za lahůdku. Na Balkáně třeba věří že, zvyšují mužské libido- sexuální touhu.

Býčí žlázy na víně

Býčí žlázy nakrájené na kostičky, podušené na cibulce, ochucené sladkou paprikou a kari, podlité bílým vínem.

Drůbkový guláš

Guláš z kuřecích drůbků, hub, jater, cibule, česneku a koření.

Drůbky na paprice

Variace na „Kuře na paprice“, tentokrát místo masa z kuřete použijeme kuřecí drůbky (srdce, žaludek, játra).

Dušená husí játra na cibulce (po staročesku)

Půlky husích jater prošpikované klínky slaniny, podušené na sádle s cibulí podlité trochou vody, servírované přelité zahuštěnou šťávou z výpeku.

Dušená játra se žampiony

Pokrm z podušených kousků vepřových jater, hlaviček malých žampionů, pórku, vývaru z kostí, rajského protlaku, koření a solamylu.

Dušená kuřecí játra

Rychlá minutka z kuřecích jater opečených a pak podušených na cibulovém základě.

Dušená kuřecí játra II.

Opečená kuřecí játra podušená s lečem, kečupem, česnekem a pivem.

Dušená vepřová játra na slanině

Játrové nudličky dušené s cibulí nakrájenou na kostičky a proužky slaniny. Nakonec zahuštěné sladkou smetanou.

Dušené hovězí srdce s hráškem a mrkví

Na sádle na cibulce podušené kousky hovězího srdce, podlité vodou, ochucené kostkou bujónu a dalšími ingrediencemi.

Dušené kuřecí žaludky

Pikantní recept z čínské kuchyně na úpravu drůbežích drobů, v tomto případě kuřecích žaludků. Nejprve se spaří a pak podusí na orestovaném pórku zalité vodou, dochucené zázvorem, sójovou omáčkou, později i karamelem, octem, cukrem, cayennským pepřem a solí.

Dušené ledvinky

Vepřové ledvinky máčené, spařené, opečené na cibulce a slanině, nakonec zalité vodou a podušené doměkka.

Dušené ledvinky na pórku s hříbky

Vepřové ledvinky lze upravit na několik různých způsobů. Asi nejčastěji je dusíme. Houby pak dodají pokrmu další chuťový rozměr.

Dušené telecí srdce

Orestované plátky srdce, podušené a podávané se zeleninou.

Dušené vepřové ledvinky

V mléce přes noc máčené ledvinky, podušené v tlakovém hrnci na slanině a cibulce.

Guláš z býčích žláz

Býčí koule, správně býčí žlázy nakrájené na kostičky, podušené doměkka na cibulce a slanině, servírované v husté omáčce zahuštěné jíškou.

Guláš z hovězího či vepřového srdce

Guláš uvařený z půlky hovězího nebo celého vepřového srdce.

Guláš z hovězího nebo vepřového srdce

Guláš připravený z půlky hovězího nebo celého vepřového srdce.

Guláš z hovězího srdce

Guláš připravený z hovězího srdce, sádla, česneku, cibule, rajského protlaku, vody a koření.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy