dušené
Býčí žlázy na italský způsob
Býčí žlázy jsou oblíbené i ve světě, někdy se jim říká ,,bílé ledvinky”. Jejich úprava je rychlá, podobně jako u ledvinek a tvarem je také připomínají.
Býčí žlázy na paprice
Býčí žlázy se dají připravit na mnoho způsobů. V některých zemích se velmi cení a považují za lahůdku. Na Balkáně třeba věří že, zvyšují mužské libido- sexuální touhu.
Býčí žlázy na víně
Býčí žlázy nakrájené na kostičky, podušené na cibulce, ochucené sladkou paprikou a kari, podlité bílým vínem.
Drůbkový guláš
Guláš z kuřecích drůbků, hub, jater, cibule, česneku a koření.
Drůbky na paprice
Variace na „Kuře na paprice“, tentokrát místo masa z kuřete použijeme kuřecí drůbky (srdce, žaludek, játra).
Dušená husí játra na cibulce (po staročesku)
Půlky husích jater prošpikované klínky slaniny, podušené na sádle s cibulí podlité trochou vody, servírované přelité zahuštěnou šťávou z výpeku.
Dušená játra se žampiony
Pokrm z podušených kousků vepřových jater, hlaviček malých žampionů, pórku, vývaru z kostí, rajského protlaku, koření a solamylu.
Dušená kuřecí játra
Rychlá minutka z kuřecích jater opečených a pak podušených na cibulovém základě.
Dušená kuřecí játra II.
Opečená kuřecí játra podušená s lečem, kečupem, česnekem a pivem.
Dušená vepřová játra na slanině
Játrové nudličky dušené s cibulí nakrájenou na kostičky a proužky slaniny. Nakonec zahuštěné sladkou smetanou.
Dušené hovězí srdce s hráškem a mrkví
Na sádle na cibulce podušené kousky hovězího srdce, podlité vodou, ochucené kostkou bujónu a dalšími ingrediencemi.
Dušené kuřecí žaludky
Pikantní recept z čínské kuchyně na úpravu drůbežích drobů, v tomto případě kuřecích žaludků. Nejprve se spaří a pak podusí na orestovaném pórku zalité vodou, dochucené zázvorem, sójovou omáčkou, později i karamelem, octem, cukrem, cayennským pepřem a solí.
Dušené ledvinky
Vepřové ledvinky máčené, spařené, opečené na cibulce a slanině, nakonec zalité vodou a podušené doměkka.
Dušené ledvinky na pórku s hříbky
Vepřové ledvinky lze upravit na několik různých způsobů. Asi nejčastěji je dusíme. Houby pak dodají pokrmu další chuťový rozměr.
Dušené telecí srdce
Orestované plátky srdce, podušené a podávané se zeleninou.
Dušené vepřové ledvinky
V mléce přes noc máčené ledvinky, podušené v tlakovém hrnci na slanině a cibulce.
Guláš z býčích žláz
Býčí koule, správně býčí žlázy nakrájené na kostičky, podušené doměkka na cibulce a slanině, servírované v husté omáčce zahuštěné jíškou.
Guláš z hovězího či vepřového srdce
Guláš uvařený z půlky hovězího nebo celého vepřového srdce.
Guláš z hovězího nebo vepřového srdce
Guláš připravený z půlky hovězího nebo celého vepřového srdce.
Guláš z hovězího srdce
Guláš připravený z hovězího srdce, sádla, česneku, cibule, rajského protlaku, vody a koření.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
reklama