REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené telecí srdce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované plátky srdce, podušené a podávané se zeleninou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
1 kstelecího srdce (800 g)
2 ksvelké mrkve
1 ksstředně velkého pórku
50 gmásla
125 mlsuchého bílého vína
4 clbílého portského vína
2 lžícezakysané smetany
1 lžíceoleje (z pšeničních klíčků)
mletý pepř
několik kerblíkových lístků
sůl

Postup:

1. Srdce rozpůlíme a dobře očistíme
2. Z pórku odkrojíme kořínkovou a zelenou část, zbytek nakrájíme na asi 6 cm dlouhé kousky, rozpůlíme a dobře opláchneme
3. Očištěnou, omytou mrkev také nakrájíme na 6 cm dlouhé kousky, potom je podélně nakrájíme na plátky a ty pak nakrájíme na jemné nudličky
4. Půlky srdce osolíme, opepříme a prudce orestujeme na rozehřátém másle (20 g), přilijeme portské víno, přikryjeme a dusíme 10 minut při střední teplotě
5. Půlky srdce vyjeme a zabalíme do alobalu
6. V jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla a nakrájenou zeleninu na něm opečeme
7. Přilijeme bílé víno, přikryjeme a dusíme několik minut doměkka tzv. na skus
8. Do uvolněné pánve přidáme dušenou zeleninu, zakysanou smetanu, krátce povaříme a přimícháme kerblíkové lístky
9. Srdce nakrájíme na tenké plátky (uvnitř musí být růžové) a podáváme se zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy