REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drůbkový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z kuřecích drůbků, hub, jater, cibule, česneku a koření.


Ingredience:
800 gdrůbežích drůbků
250 ghub
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkamleté pálivé papriky
1 lžícehladké mouky
200 mlčerného piva
6 ksstroužků česneku
3 kscibule
1 ksbobkového listu
voda
sádlo
sůl

Postup:

1. Nohy, krky a křídla zbavíme kůže, kterou nakrájíme na malé kostičky a na 2 lžičkách sádla je za stálého míchání opečeme, vyjmeme a uschováme v teple
2. Na pánev přidáme lžíci sádla, oloupané, na drobno nakrájené cibule, očištěné na plátky nakrájené houby, maso z nohou, křídel, očištěné žaludky a srdíčka nakrájené na kostičky
3. Vše ochutíme oloupanými utřenými se solí stroužky česneku, mletou sladkou paprikou i pálivou paprikou, bobkovým listem, zalijeme asi 400 ml vody a vaříme do poloměkka
4. Potom přidáme očištěná, na menší kousky nakrájená játra, dolijeme černé pivo a dusíme, až jsou játra i maso měkké, pak přidáme hladkou mouku a vaříme do zahuštění
5. Při podávání ozdobíme každou porci orestovanými kousky kůže.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy