Guláš připravený z hovězího srdce, sádla, česneku, cibule, rajského protlaku, vody a koření.
Ingredience:
500 g | hovězího srdce |
40 g | sádla |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
1 lžíce | hladké mouky |
mletá paprika sladká | |
drcený kmín | |
majoránka | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí srdce zbavíme blan a žilek, poté dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. Cibuli a stroužky česneku si oloupeme, cibuli nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme
3. Pak si v hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, kterou zpěníme, pak jí zaprášíme mletou paprikou, chvilku osmahneme a zalijeme vodou, přidáme nakrájené hovězí srdce, rajčatový protlak, česnek, kmín a dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka
4. Když je srdce téměř měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, chvilku osmahneme, zalijeme vodou, promícháme a dusíme, dokud srdce nezměkne
5. Nakonec guláš ochutíme rozemnutou majoránkou a solí dle chuti.
Vhodnou přílohou je houskový knedlík.