REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z hovězího srdce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš připravený z hovězího srdce, sádla, česneku, cibule, rajského protlaku, vody a koření.


Ingredience:
500 ghovězího srdce
40 gsádla
2 ks stroužky česneku
2 kscibule
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžícehladké mouky
mletá paprika sladká
drcený kmín
majoránka
sůl

Postup:

1. Hovězí srdce zbavíme blan a žilek, poté dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. Cibuli a stroužky česneku si oloupeme, cibuli nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme
3. Pak si v hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, kterou zpěníme, pak jí zaprášíme mletou paprikou, chvilku osmahneme a zalijeme vodou, přidáme nakrájené hovězí srdce, rajčatový protlak, česnek, kmín a dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka
4. Když je srdce téměř měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, chvilku osmahneme, zalijeme vodou, promícháme a dusíme, dokud srdce nezměkne
5. Nakonec guláš ochutíme rozemnutou majoránkou a solí dle chuti.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je houskový knedlík.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy