REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené hovězí srdce s hráškem a mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle na cibulce podušené kousky hovězího srdce, podlité vodou, ochucené kostkou bujónu a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 govězího srdce
120 gvyloupaného hrášku
2 lžícesádla
1 lžícerajského protlaku
3 ksstroužky česneku
2 ksmenší mrkve
1 ksnožičky pikantní klobásy
1 kskostky bujónu
1 kscibule
hladká mouka
paprika
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí srdce omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky, klobásu nakrájíme na stejně velké kousky
2. V hrnci si rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a necháme jí zezlátnout, pak přidáme klobásu, srdce, protlak, kmín, pepř, sůl, papriku a necháme vydusit
3. Přilejeme vodu, rozdrobíme kostku bujónu a dusíme dvě hodiny do měkka
4. Když je maso měkké, do hrnce dáme na kolečka nakrájenou mrkev, zahustíme hladkou moukou s vodou a na úplný závěr přidáme vyloupaný hrášek.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor receptu i fotografie: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy