Na sádle na cibulce podušené kousky hovězího srdce, podlité vodou, ochucené kostkou bujónu a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | ovězího srdce |
120 g | vyloupaného hrášku |
2 lžíce | sádla |
1 lžíce | rajského protlaku |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | menší mrkve |
1 ks | nožičky pikantní klobásy |
1 ks | kostky bujónu |
1 ks | cibule |
hladká mouka | |
paprika | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí srdce omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky, klobásu nakrájíme na stejně velké kousky
2. V hrnci si rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a necháme jí zezlátnout, pak přidáme klobásu, srdce, protlak, kmín, pepř, sůl, papriku a necháme vydusit
3. Přilejeme vodu, rozdrobíme kostku bujónu a dusíme dvě hodiny do měkka
4. Když je maso měkké, do hrnce dáme na kolečka nakrájenou mrkev, zahustíme hladkou moukou s vodou a na úplný závěr přidáme vyloupaný hrášek.
Podáváme s dušenou rýží.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor receptu i fotografie: Tomáš Mika