REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z hovězího či vepřového srdce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš uvařený z půlky hovězího nebo celého vepřového srdce.


Ingredience:
půlka hovězího nebo jedno vepřové srdce
100 ganglické slaniny
1 ksvětší cibule
1 ksmasoxu
3 lžícenastrouhaného tvrdého chleba
majoránka
mletá paprika
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Do hrnce vložíme nadrobno rozkrájenou anglickou slaninu a necháme ji rozpustit
2. Na slaninu vložíme očištěné, na drobné kostky rozkrájené srdce, zasypeme je usekanou cibulí, pepřem, vše chvíli restujeme, pak přidáme červenou papriku, mírně podlijeme vodou, ve které jsme rozpustili kostku masoxu a osolené dusíme pod poklicí
3. Když je maso téměř měkké, přidáme nastrouhaný chleba a za občasného míchání dále dusíme doměkka
4. Guláš nakonec dochutíme majoránkou, případně ještě osolíme.

Doporučení:

Tento pokrm podáváme s brambory.

Poznámka:

Pozor na červenou papriku, aby vám nezhořkla! Restuje se na mírnějším plameni a co nejdříve se zalévá vodou nebo vývarem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy