REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené vepřové ledvinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V mléce přes noc máčené ledvinky, podušené v tlakovém hrnci na slanině a cibulce.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
6 ksvepřových ledvinek
2 kscibule
1 kskostky bujónu
100 gšpeku či slaniny
hladká mouka
nové koření
majoránka
česnek
kmín
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Na 4 porce budeme potřebovat 6 vepřových ledvinek, ty důkladně očistíme od močovodů a tuku, pokrájíme na nudličky a ponoříme do mléka, takto je klidně můžeme nechat přes noc v lednici
2. Pak je dáme do sítka, důkladně propláchneme vodou a necháme odkapat
3. Do papiňáku dáme cca 100 g na kostičky nakrájené slaniny nebo dobrého uzeného špeku, necháme vyškvařit, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět
4. Vhodíme ledvinky, přidáme drcený i celý kmín, pár kuliček nového koření, sůl, pepř, 2 utřené stroužky česneku, bujón (nemusí být), já dávám cayenský pepř nebo trochu chilli
5. Vše zarestujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka, v papiňáku cca 30 minut
6. V trošce vody rozmícháme vrchovatou lžíci hladké mouky, přidáme k ledvinkám a necháme provařit
7. Úplně na závěr přidáme hrst v dlaních podrcené majoránky, ochutnáme a případně dosolíme či jinak doladíme chutě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy