pečené v troubě
Dršťky podle žižkovského radního
Starý recept z 30. let minulého století z pražských hotelů. Jde o pikantní přípravu drštěk v sýrové omáčce, které se nechají zapéct společně se žampiony a petrželkou.
Dršťky se žampióny
Drštky pokrájené na proužky a spolu se žampióny a dalšími ingrediencemi podušené v troubě.
Husí játra pečená
Husí játra jsou považována za delikatesu, umíte je připravit? Zde máme základní recept, který lze samozřejmě doplňovat o jiné variace chutí přidáním dalších surovin.
Husí játra pečená s mandlemi
Husí játra pečená spolu s kousky mandlí v husím sádle, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá husím sádlem z výpeku.
Husí játra s mandlemi II.
Jedna z možností jak připravit husí játra, například podle tohoto receptu je nejprve máčíme v mléce, pak je napícháme mandlemi a upečeme na sádle v troubě, okořeněné, posypané kolečky cibule. Během pečení je občas podlíváme vodou.
Husí játra ve slanině
V mléce přes noc máčená husí játra, pak obalená v plátcích anglické slaniny, upečená v troubě doměkka na sádle a cibuli.
Játra s jablečnou omáčkou
Pečená játra servírovaná s omáčkou z jablek, vína a dalších ingrediencí.
Jatýrka na slanině
Ve slanině obalená kuřecí játýrka, upečená, podávaná s brusinkovou omáčkou.
Kuřecí játra “smažená” v troubě
Na oleji v troubě upečená (usmažená) drůbeží játra ochucená solí, pepřem a majoránkou, obalená ve strouhance.
Kuřecí játra s jablky
Játra upečená s cibulí, jablky a kořením.
Omotaná játra
Jemná krůtí játra zabalená v slanině nebo šunce. S cibulkou a šlehačkou upečená v troubě do měkka, podávaná s různě upravenými brambory.
Pečená játra se zeleninou v alobalu
Játra pečená s anglickou slaninou a cibulí, spolu se zeleninou, v alobalu.
Špikovaná pečená játra
Opečená prošpikovaná játra, pečená na cibulovém základě s mrkví, červeným vínem a koření.
Vepřová játra v alobalu
Játra nakrájená na plátky, pokapaná kečupem, dochucená pepřem, zabalená do alobalu a upečená v troubě.
Zapečená králičí játra s červeným vínem a ananasem
Spařená králičí játra nakrájená na plátky, vyskládaná střídavě do zapékací misky s kolečky kompotovaného ananasu, pokapaná červeným vínem a posypaná nastrouhaným tvrdým sýrem, zapečená v troubě.
Zapečená králičí játra s lečem
Spařená králičí játra nakrájená na plátky, naskládaná do vymazané zapékací misky máslem, přelitá lečem a posypaná nastrouhaným sýrem, zapečená v troubě.
reklama