REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené v troubě

Dršťky podle žižkovského radního

Starý recept z 30. let minulého století z pražských hotelů. Jde o pikantní přípravu drštěk v sýrové omáčce, které se nechají zapéct společně se žampiony a petrželkou.

Dršťky se žampióny

Drštky pokrájené na proužky a spolu se žampióny a dalšími ingrediencemi podušené v troubě.

Husí játra pečená

Husí játra jsou považována za delikatesu, umíte je připravit? Zde máme základní recept, který lze samozřejmě doplňovat o jiné variace chutí přidáním dalších surovin.

Husí játra pečená s mandlemi

Husí játra pečená spolu s kousky mandlí v husím sádle, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá husím sádlem z výpeku.

Husí játra s mandlemi II.

Jedna z možností jak připravit husí játra, například podle tohoto receptu je nejprve máčíme v mléce, pak je napícháme mandlemi a upečeme na sádle v troubě, okořeněné, posypané kolečky cibule. Během pečení je občas podlíváme vodou.

Husí játra ve slanině

V mléce přes noc máčená husí játra, pak obalená v plátcích anglické slaniny, upečená v troubě doměkka na sádle a cibuli.

Játra s jablečnou omáčkou

Pečená játra servírovaná s omáčkou z jablek, vína a dalších ingrediencí.

Jatýrka na slanině

Ve slanině obalená kuřecí játýrka, upečená, podávaná s brusinkovou omáčkou.

Kuřecí játra “smažená” v troubě

Na oleji v troubě upečená (usmažená) drůbeží játra ochucená solí, pepřem a majoránkou, obalená ve strouhance.

Kuřecí játra s jablky

Játra upečená s cibulí, jablky a kořením.

Omotaná játra

Jemná krůtí játra zabalená v slanině nebo šunce. S cibulkou a šlehačkou upečená v troubě do měkka, podávaná s různě upravenými brambory.

Pečená játra se zeleninou v alobalu

Játra pečená s anglickou slaninou a cibulí, spolu se zeleninou, v alobalu.

Špikovaná pečená játra

Opečená prošpikovaná játra, pečená na cibulovém základě s mrkví, červeným vínem a koření.

Vepřová játra v alobalu

Játra nakrájená na plátky, pokapaná kečupem, dochucená pepřem, zabalená do alobalu a upečená v troubě.

Zapečená králičí játra s červeným vínem a ananasem

Spařená králičí játra nakrájená na plátky, vyskládaná střídavě do zapékací misky s kolečky kompotovaného ananasu, pokapaná červeným vínem a posypaná nastrouhaným tvrdým sýrem, zapečená v troubě.

Zapečená králičí játra s lečem

Spařená králičí játra nakrájená na plátky, naskládaná do vymazané zapékací misky máslem, přelitá lečem a posypaná nastrouhaným sýrem, zapečená v troubě.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy