REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí játra s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Játra upečená s cibulí, jablky a kořením.


Ingredience:
500 gkuřecích jater
2 lžícesójové omáčky
2 lžícemásla
1-2 lžícecukru krupice
4 lžíceoleje
2 ksjablek
2 kscibule
1 kscitronu
hladká mouka
mletý pepř

Postup:

1. Jablka omyjeme, osušíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na silnější plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou
2. Kuřecí játra očistíme, nakrájíme na menší kousky, lehce obalíme v hladké mouce, v pánvi na rozehřátém oleji je opečeme, opepříme a přendáme do pekáčku
3. Ve výpeku orestujeme oloupané, na kolečka nakrájené cibule, přidáme k játrům, vše zakapeme sójovou omáčkou a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut
4. V pánvi na rozehřátém másle rozpustíme cukr, přidáme nakrájená jablka, opečeme je, vložíme k játrům a vše dopečeme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy