REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí játra „smažená“ v troubě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji v troubě upečená (usmažená) drůbeží játra ochucená solí, pepřem a majoránkou, obalená ve strouhance.


Ingredience:
1 kgkuřecích jater
strouhanka
majoránka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kuřecí játra omyjeme a očistíme, nemusíme je ani řezat
2. Z každé strany je osolíme (nemusíte se bát) opepříme a posypeme majoránkou, pak je obalíme ve strouhance
3. Ukládáme je vedle sebe na olejem vymazaný plech a svrchu je ještě pokapeme olejem
4. Dáme odkryté péct na 15 minut z každé strany při teplotě 200 °C
5. Podáváme například s bramborovou kaší a salátem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy