Na oleji v troubě upečená (usmažená) drůbeží játra ochucená solí, pepřem a majoránkou, obalená ve strouhance.
Ingredience:
1 kg | kuřecích jater |
strouhanka | |
majoránka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí játra omyjeme a očistíme, nemusíme je ani řezat
2. Z každé strany je osolíme (nemusíte se bát) opepříme a posypeme majoránkou, pak je obalíme ve strouhance
3. Ukládáme je vedle sebe na olejem vymazaný plech a svrchu je ještě pokapeme olejem
4. Dáme odkryté péct na 15 minut z každé strany při teplotě 200 °C
5. Podáváme například s bramborovou kaší a salátem.
Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.