REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jatýrka na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve slanině obalená kuřecí játýrka, upečená, podávaná s brusinkovou omáčkou.


Ingredience:
400 gdrůbežích jater
200 gplátků anglické slaniny
mletý pepř
olej na vymazání pekáčku
Na omáčku:
1 lžičkanastrouhané pomerančové kůry
4 lžícekečupu
1 lžíceworcesterské omáčky
200 gsterilovaných brusinek
šťáva z 1/2 pomeranče
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve si připravíme omáčku; sterilované brusinky vložíme do mixéru, přidáme kečup, šťávu i na jemno nastrouhanou kůru z pomeranče, worcester, trochu soli a pepře a vše rozmixujeme na hladkou omáčku, pak podle potřeby ještě dochutíme solí i pepřem a dáme vychladit
2. Očištěná jatýrka opláchneme vodou, osušíme, opepříme je a každé obalíme do plátku slaniny a propíchneme párátkem, aby slanina dobře držela 3. Pak naskládáme do pekáčku vymazaného olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 7 minut (játýrka musí zůstat uvnitř růžová)
4. Upečená horká játýrka rozdělíme na talíře a podáváme se studenou brusinkovou omáčkou a opečenými toasty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy