Ve slanině obalená kuřecí játýrka, upečená, podávaná s brusinkovou omáčkou.
Ingredience:
400 g | drůbežích jater |
200 g | plátků anglické slaniny |
mletý pepř | |
olej na vymazání pekáčku | |
Na omáčku: | |
1 lžička | nastrouhané pomerančové kůry |
4 lžíce | kečupu |
1 lžíce | worcesterské omáčky |
200 g | sterilovaných brusinek |
šťáva z 1/2 pomeranče | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejdříve si připravíme omáčku; sterilované brusinky vložíme do mixéru, přidáme kečup, šťávu i na jemno nastrouhanou kůru z pomeranče, worcester, trochu soli a pepře a vše rozmixujeme na hladkou omáčku, pak podle potřeby ještě dochutíme solí i pepřem a dáme vychladit
2. Očištěná jatýrka opláchneme vodou, osušíme, opepříme je a každé obalíme do plátku slaniny a propíchneme párátkem, aby slanina dobře držela 3. Pak naskládáme do pekáčku vymazaného olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 7 minut (játýrka musí zůstat uvnitř růžová)
4. Upečená horká játýrka rozdělíme na talíře a podáváme se studenou brusinkovou omáčkou a opečenými toasty.