REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játra s jablečnou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená játra servírovaná s omáčkou z jablek, vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 gvepřových nebo telecích jater
40 gmásla
mletý pepř
olej
sůl
Na omáčku:
2 lžícemedu
1 lžícepálivé hořčice
2 ksjablek
1 ksmenší cibule
2 dlsladšího bílého vína
0,4 dlslunečnicového oleje
špetka soli

Postup:

1. Játra zbavíme blan, nakrájíme na plátky silné 2 cm, lehce naklepeme, potřeme olejem a opepříme, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky
2. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji lehce opečeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a kostky jablek, přidáme med a za stálého míchání opatrně dusíme doměkka
3. Polovinu jablek odebereme, do pánve pak přidáme hořčici, krátce orestujeme, přilijeme víno, osolíme a pod pokličkou zvolna chvíli dusíme
4. Mezitím játra opečeme po obou stranách na rozpálené pánvi, přeložíme je do pekáčku, pokapeme rozpuštěným máslem, vložíme do předehřáté trouby na 150 °C a pečeme asi 35 minut (až jsou játra hotová)
5. Podušenou omáčku propasírujeme přes hustý cedník do kastrůlku, přidáme výpek z jater, odebranou půlku podušených jablek a necháme přejít varem
6. Játra před podáváním osolíme a podáváme přelité omáčkou a s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy