REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omotaná játra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemná krůtí játra zabalená v slanině nebo šunce. S cibulkou a šlehačkou upečená v troubě do měkka, podávaná s různě upravenými brambory.


Ingredience:
300 gkrůtích jater
250 gslaniny nebo kvalitní šunky
100 mlsmetany ke šlehání
1 lžícekrupicového cukru
1 lžičkasoli
2 kscibule
grilovací koření

Postup:

1. Játra omyjeme, osušíme, případně odblaníme
2. Překrájíme na menší kusy a okořeníme
3. Každý kousek zamotáme do slaniny
4. Dno pekáčku nebo zapékací misky pokryjeme na céčka pokrájenou cibulí, kterou osolíme a posypeme cukrem
5. Na vrstvu cibule vyskládáme játra, která zalijeme šlehačkou
6. V troubě vyhřáté na 200 °C zapékáme cca 20 minut.

Doporučení:

Příloha: různě upravené brambory – šťouchačky, kaše nebo jen vařené…

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy