Jemná krůtí játra zabalená v slanině nebo šunce. S cibulkou a šlehačkou upečená v troubě do měkka, podávaná s různě upravenými brambory.
Ingredience:
300 g | krůtích jater |
250 g | slaniny nebo kvalitní šunky |
100 ml | smetany ke šlehání |
1 lžíce | krupicového cukru |
1 lžička | soli |
2 ks | cibule |
grilovací koření |
Postup:
1. Játra omyjeme, osušíme, případně odblaníme
2. Překrájíme na menší kusy a okořeníme
3. Každý kousek zamotáme do slaniny
4. Dno pekáčku nebo zapékací misky pokryjeme na céčka pokrájenou cibulí, kterou osolíme a posypeme cukrem
5. Na vrstvu cibule vyskládáme játra, která zalijeme šlehačkou
6. V troubě vyhřáté na 200 °C zapékáme cca 20 minut.
Příloha: různě upravené brambory – šťouchačky, kaše nebo jen vařené…
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová