Játra pečená s anglickou slaninou a cibulí, spolu se zeleninou, v alobalu.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
600 g | kuřecích jater |
600 g | mraženého leča |
200 g | anglické slaniny |
2 ks | cibule |
12 lžic | kečupu |
1 lžíce | vegety |
1 lžíce | grilovacího koření |
1 lžička | mletého pepře |
tuk na vymazání alobalu | |
pórek na zdobení | |
alobal | |
sůl |
Postup:
1. Játra nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, slaninu na kostičky
2. Do mísy spolu s rozmrazeným lečem
3. Okořeníme grilovacím kořením, vegetou a pepřem
4. Směs promícháme s kečupem a jednotlivé porce vložíme na tukem vymazaný alobal a pečlivě zabalíme
5. Poskládáme balíčky alobalu na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 40 minut.
6. Servírujeme v částečně rozbaleném alobalu spolu s přílohou, směs nezapomeneme před servírováním osolit.