Husí játra jsou považována za delikatesu, umíte je připravit? Zde máme základní recept, který lze samozřejmě doplňovat o jiné variace chutí přidáním dalších surovin.
Ingredience:
500-600 g | husích jater |
3 ks | hřebíčky |
2 dl | husího sádla |
sůl |
Postup:
- Játra zbavíme žluči, žlutých skvrn, opláchneme vodou, zapícháme do nich hřebíčky
- Připravená játra vložíme do menšího hrnce, zalijeme husím sádlem, pomalu pečeme v troubě zhruba 40 minut, na 160-180 °C
- Upečená játra vyjmeme ze sádla, sádlo osolíme, játra nakrájíme na plátky, přelijeme husím sádlem
- Nakonec upečená játra posypeme osmaženou cibulkou, podáváme se šťouchanými brambory, nebo bramborovou kaší (husí sádlo slijeme, použijeme dále v kuchyni).