REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí játra pečená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Husí játra jsou považována za delikatesu, umíte je připravit? Zde máme základní recept, který lze samozřejmě doplňovat o jiné variace chutí přidáním dalších surovin.


Ingredience:
500-600 ghusích jater
3 kshřebíčky
2 dlhusího sádla
sůl

Postup:
  1. Játra zbavíme žluči, žlutých skvrn, opláchneme vodou, zapícháme do nich hřebíčky
  2. Připravená játra vložíme do menšího hrnce, zalijeme husím sádlem, pomalu pečeme v troubě zhruba 40 minut, na 160-180 °C
  3. Upečená játra vyjmeme ze sádla, sádlo osolíme, játra nakrájíme na plátky, přelijeme husím sádlem
  4. Nakonec upečená játra posypeme osmaženou cibulkou, podáváme se šťouchanými brambory, nebo bramborovou kaší (husí sádlo slijeme, použijeme dále v kuchyni).
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy