Husí játra pečená spolu s kousky mandlí v husím sádle, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá husím sádlem z výpeku.
Ingredience:
600 g | husích jater |
80 g | husího sádla |
50 g | loupaných mandlí |
2 ks | hřebíčky |
sůl |
Postup:
1. Husí játra odblaníme a zapícháme do nich hustě vedle sebe nakrájené mandle na silné proužky 2. Do každé půlky jater vložíme hřebíček, dáme do pekáčku a zalijeme rozpuštěným husím sádlem
3. Vršek pekáčku zabalíme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 180°C, s alobalem dusíme 10 minut, potom alobal sundáme a pečeme ještě asi 15 minut
4. Upečená játra vyndáme z pekáčku, nakrájíme na plátky, osolíme, přelijeme lehce sádlem a podáváme.
Vhodná příloha je čerstvý chléb.