Spařená králičí játra nakrájená na plátky, naskládaná do vymazané zapékací misky máslem, přelitá lečem a posypaná nastrouhaným sýrem, zapečená v troubě.
Ingredience:
400 g | králičích jater |
150 g | konzervovaného leča |
100 g | nastrouhaného tvrdého sýra |
20 g | másla |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Králičí játra si očistíme, spaříme vařící vodou a nakrájíme na plátky
2. Poté si vymažeme zapékací misku máslem, naskládáme plátky jater a zalijeme lečem, osolíme a opepříme
3. Pak vložíme zapékací misku do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 10 minut
4. Po 10 minutách posypeme játra s lečem nastrouhaným tvrdým sýrem a zapečeme, dokud se sýr nerozpustí
5. Zapečená játra s lečem servírujeme ihned po vyndání z trouby s čerstvým pečivem.