REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená králičí játra s lečem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařená králičí játra nakrájená na plátky, naskládaná do vymazané zapékací misky máslem, přelitá lečem a posypaná nastrouhaným sýrem, zapečená v troubě.


Ingredience:
400 gkráličích jater
150 gkonzervovaného leča
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
20 gmásla
pepř
sůl

Postup:

1. Králičí játra si očistíme, spaříme vařící vodou a nakrájíme na plátky
2. Poté si vymažeme zapékací misku máslem, naskládáme plátky jater a zalijeme lečem, osolíme a opepříme
3. Pak vložíme zapékací misku do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 10 minut
4. Po 10 minutách posypeme játra s lečem nastrouhaným tvrdým sýrem a zapečeme, dokud se sýr nerozpustí
5. Zapečená játra s lečem servírujeme ihned po vyndání z trouby s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy