REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená králičí játra s červeným vínem a ananasem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařená králičí játra nakrájená na plátky, vyskládaná střídavě do zapékací misky s kolečky kompotovaného ananasu, pokapaná červeným vínem a posypaná nastrouhaným tvrdým sýrem, zapečená v troubě.


Ingredience:
400 gkráličích jater
100 gkompotovaného ananasu na kolečka
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
20 gmásla
1 kscitrónu
5 lžicčerveného vína
pepř
sůl

Postup:

1. Králičí játra si očistíme, spaříme vařící vodou a nakrájíme na plátky
2. Zapékací misku si vymažeme máslem a střídavě skládáme plátky jater s ananasem, dokud nespotřebujeme všechny suroviny, každou vrstvu osolíme a opepříme
3. Nakonec vše pokapeme červeným vínem a zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 180 °C, pečeme asi 25 minut
4. Po 15 minutách pečení posypeme játra v zapékací misce nastrouhaným sýrem a dále pečeme 10 minut
5. Zapečené játra servírujeme s dílkem citrónu a čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy