REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

droby (vnitřnosti)


Vepřové ledvinky na jehle II.

V oleji s česnekem utřeným se solí naložené plátky ledvinek, druhý den napíchané na jehle spolu se slaninou a cibulí, opečené na oleji nebo grilované na roštu grilu.

Vepřové ledvinky na pivu

Plátky vepřových ledvinek podušené na cibulovém základě s rajčaty, paprikou a pivem.

Vepřové ledvinky na šalvěji

Vepřové ledvinky nakrájené na plátky, orestované společně s česnekem a mletou šalvějí, poté podlité vodou a podušené doměkka.

Vepřové ledvinky s mozečkem

Očištěné a vyprané ledvinky nakrájené na slabé plátky, nejdříve zprudka opečené na cibulovém základu, pak podušené společně s odblaněným vepřovým mozečkem nakrájeným na menší kousky, dochucené pepřem a solí.

Vepřové ledvinky se slaninou

Očištěné vepřové ledvinky podélně rozkrojené na poloviny, pak opečené zprudka na oleji z obou stran, posypané osmahnutou slaninou a přelité zahuštěnou šťávou z opékání.

Vepřové plíčky na smetaně

Povařené vepřové plíčky servírované podlité smetanovou omáčkou z vývaru.

Vepřové srdce na kari

Na cibulovém základě ve vývaru povařené srdce, dochucené smetanou, nasekanými mandlemi a jablky.

Vepřové srdce na smetaně

Uvařená srdce, očištěná, nakrájený na plátky, servírovaná spolu s hustou smetanovou omáčkou zahuštěnou jíškou.

Vepřové srdce na špeku

Vepřová srdíčka podušená na cibulovém základě ve vývaru z vody a masoxové kostky.

Vepřový jazyk na smetaně

Vařené jazyky oloupané, opečené na oleji, servírované podlité smetanovou omáčkou připravenou z cibulového základu.

Vepřový jazyk vařený

Plátky uvařeného oloupaného jazyka, nakrájeného na plátky, servírované s hořčicí, čerstvě nastrouhaným křenem a pečivem.

Vepřový mozeček s vejci a křenem

Vepřový mozeček nasekaný na drobné kousky, orestovaný na cibulce, zalitý rozšlehanými vejci umíchanými do zhoustnutí, ochucený drceným kmínem, pepřem a solí, servírovaný posypaný čerstvě nastrouhaným křenem.

Zadělávané dršťky

Uvařené dršťky v ochuceném bešamelové omáčce, servírované ozdobené šunkou a petrželkou.

Zadělávané dršťky (z předvařených drštěk)

Kromě klasické dršťkové polévky, byli dříve v rodinách oblíbené také zadělávané dršťky. Tento recept je na předvařené dršťky.

Zadělávané drůbeží žaludky

Kuřecí nebo krůtí žaludky uvařené s kořenovou zeleninou.

Zadělávané drůbeží žaludky ve smetanové omáčce

V osolené vodě uvařené drůbeží žaludky, nakrájené na plátky, servírované ve smetanové omáčce připravené z vývaru, sladké smetany a mouky.

Zadělávané žaludky

Povařené kuřecí žaludky servírované ve smetanové omáčce s vložkou hub.

Zapečená králičí játra s červeným vínem a ananasem

Spařená králičí játra nakrájená na plátky, vyskládaná střídavě do zapékací misky s kolečky kompotovaného ananasu, pokapaná červeným vínem a posypaná nastrouhaným tvrdým sýrem, zapečená v troubě.

Zapečená králičí játra s lečem

Spařená králičí játra nakrájená na plátky, naskládaná do vymazané zapékací misky máslem, přelitá lečem a posypaná nastrouhaným sýrem, zapečená v troubě.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy